Az egyes csírákról

Bíborhere Búza Keverék Lucerna Mungóbab Mustár Retek Vöröshere

Napraforgó

Ugy érzi kevés vizet fogyaszt? A napraforgó csírája megoldja problémáját. 

Finom szotyi íz, lédús impozáns sziklevelek; ez jellemzi a napraforgó csíráját. Ha magában fogyasztjuk, bekap az ember öt-hatot belőle és fura dolog történik. Elkezd száradni az ember nyelve és muszály innunk valamit. Tehát akinek eddig már nem tudtam mit kitalálni, hogy igyon már tiszta vizet a leves, kávé, tea helyett, mellet; itt a megoldás.

Ezen kívül jellemzi még a rengeteg vitamin amiből érdemes kiemelni a foszfor- és a kalciumtartalmát, amire a csontoknak, fogaknak is szüksége van. Kell az izomtónushoz.

Magas a vastartalma,segíti a vörösvértestképzést, réztartalma a vasfelhasználáshoz szükséges. Amikor learatjuk a napraforgó csíráját, barna a kés pengéje. Nagyon sok jódot tartalmaz. Befogja a kést. A jód a pajzsmirigyhormon alkotórésze. Magnézium-tartalma az izom, agy tüdőszövetek működését segíti. Magas fehérjetartalma van, kb.20-25 % közötti.

Érdemes felfigyelni a nőknek a napraforgó csírára, mert sok benne a niancin. A niancin bőrvitamin. Ápol, szépít, táplál. Sok klorofillt tartalmaz. Könnyíti az asztmás betegek légzését. Tartalmaz olyan fehérjéket, melyeket nem tud a szervezetünk előállítani.