Búzafű - Hogyan fogyasszuk

A búzafűlé fogyasztása több szakaszra osztható:

  • 1-6 hónapos szoktatási időszakra, mikor a szervezet erősen méregtelenít, ezért szoktatása kulcsfontosságú lehet a fogyasztás eredményét illetően, éshttp://fuveslaci.hu/hogyan_fogyasszuk

  • az ezt követő sejtépítő időszakra, ami tarthat akár életünk végéig is (egészségben)

A szoktatási mennyiség 2 cl fogyasztásával kezdődik, ám a mennyiség növelése és léptéke egyénenként változik. Előfordulhat, hogy valakinek ez a mennyiség is sok, de kezdetben minden kis mennyiség elfogadható, ha azt a szervezet úgy kívánja. Az emelés szokásos mértéke nem több 1 cl-nél. A mennyiséget soha ne emeljük 2 hétnél előbb. Ha 2 hét után – az esetleges belső ellenállás, vagy undoron kívül – nem érzünk mást – pl. hányingert, szédülést, hasmenést, fáradtságot…stb. -, akkor emeljünk 1 cl-t a mennyiségen. Fontos az alázat! Ne akarjon egyből sokat inni. Lehet, hogy egy életre elvágja magát ettől az éltető létől. De még talán a zöld színtől is!

Az építő időszak alatti mennyiség, a fogyasztás okának, a szervezet állapotának és az egyén szellemi állóképességének a függvényében változik. Aki egészségmegőrzésre issza, napi 4-5 cl (0,4-0,5 dl) bevitele elegendő. Betegség esetén ez a mennyiség akár az 10-15 cl (1-1,5 dl) is elérheti.

Fogyasztása üres gyomorral ajánlott - reggel, felkelés után a legjobb időszak -, ám ha valaki betegség miatt fogyasztja, és napi kétszer issza, annak a második előtt is üres gyomrot lenne jó kialakítania - tehát lehetőleg 4 órával fogyasztása előtt ne egyen, 1-1,5 órával ne igyon -. Majd ezt követően 1 órát ne egyen és ne igyon. Egyes internetes oldalakon ½ órát ajánlanak várakozási időnek, ám tapasztalataim ezt közel se találták hatékonynak az 1 órához képest. Fontos, hogy az 1 óra leteltével, egy pohár vízzel kezdjük a napot, semmiképp se kávéval, tejjel vagy alkohollal. A pohár víz után nem sokkal már ehetünk szilárd ételt, s ezt követően már fogyaszthatjuk a fent említetteket, de ha igazán az egészség a cél, mindegyiket érdemes elfelejteni.

Kézi préssel, a kezdeti napi 2 cl lé , 1 hét alatt kb. 200 g fűből nyerhető ki. Ne feledjék! A füvet hűtőben el lehet tárolni 7-10 napig, ám a levet a préseléstől számított 10-15 percen belül meg kell inni, mert ezt követően gyorsan bomlanak a benne lévő hasznos anyagok.

Nagyon fontos, hogy mivel nagyon gyors és erőteljes a méregtelenítés, sokkal nagyobb figyelemmel legyünk, a minimális napi 2,5, de inkább 3 liter víz elfogyasztására.

Ha nem bírunk az ízével

Gyakran ismételt kérdések menü pontban olvashat.