Frissen préselt búzafűnek nincs párja

2017.01.11-10:16

Figyelem! Egyre több olyan „gyártóval” találkozom a piacon, akik ugyanazt a hatást tulajdonítják a fagyasztott, porított búzafűnek, kapszulának, mint a frissen préselt búzafűlének.

Mondván, hogy „minden értékes hatóanyag benne marad”.

 

A frissen préselt búzafűlé értékes hatóanyagokat ( több mint százféle enzimet, fehérjéket stb.) tartalmaz.

Ezek a szervezet számára nélkülözhetetlen építőanyagok java a feldolgozás során oxigén jelenlétében (préseléstől számolva fél órán belül) egyszerűen tönkre mennek és szervezetünk nem lesz képes felvenni azokat.

 

Nézzünk egy egyszerű példát. Az élettel és az élettelennel kapcsolatosan!

Fagyasszunk le, vagy porítsunk bármit egy hónapra. Ha felolvasszuk, vagy összekeverjük vízzel ugyanazt kapjuk? Nem. Ez arról szól, hogy a mi kényelmünket szolgálja és az értékesítő kapjon egy hónapot (de akár fél évet) arra, hogy eladhassa. Bizonyos problémákat megold a feldolgozott búzafű és amennyiben az eljárás során magas hőnek nem teszik ki, ásványok és némi vitamin is marad a fagyasztottban.

Nem vagyok radikálisan ellene a feldolgozásnak, de nem eszünk éppen elég feldolgozottat?

1 kg búzafű kontra 30-35 kg zöldség gyümölcs enzim tartalmát tesszük a mérlegre mikor úgy döntünk, hogy a frissen préselt búzafüvet választjuk. Ennek törtedékét kapjuk ha kényelmi okokból a feldolgozott mellett döntünk. Ezt fontos tudni!

A frissen préselt búzafűlé helyes működésre készteti az egész szervezetünk működését. Magában hordozott energetikája mint a megújulás, egyé válik velünk. Több energiának örvendünk, rövidebb lesz alvás igényünk és sokkal jobban alszunk.

Viszont az életmód áldozattal jár. Préselés, reggel felkelés után 10 perc az életünkből minden nap. Kérdés hajlandóak vagyunk e meghozni ezt az áldozatot azért a sok energiáért.

Az biztos hogy megéri.

Azt mondják egyszer mindennek eljön az ideje. Én azt látom, akkor jön el legtöbbször ha már betegek vagyunk. Érdemes megvárni és a mai egészségügy helyzetére hagyatkozni?