Prevenció olcsóbb

2018.02.21-07:19

HITELES HA ; AJÁNLOM MAGAM???

AKAR TARTÓS BETEG LENNI? NEM…?

ELŐZZE MEG! HOGYAN?

1. LÉPES HITELES DIAGNOSZTIKA

Létezik egy egyszerű, gyors és biztonságos mérés! Mindössze 4 perc és bőrödből megmutatja, mennyire van felkészülve a külső hatásokra!

Neve karotinoid szint mérés!

Tudtad, hogy a karotionid egy antioxidáns? Az antioxidánsok  fő feladata, hogy a szabad gyököket legyőzzék vagy semlegesítsék, így megállítsák azt a láncreakciót, mely komoly károsodást (rák, krónikus gyulladás, emésztés, anyagcsere zavarok) okoznak a szervezetünkben. A szervezet nem tud létezni nélkülük. Az antioxidáns hatású vegyületek között vitaminokat is találunk. Sajnálatos módon ezekből sokszor nem fogyasztunk elegendő mennyiséget. A Journal of the American Medial Association 2002. júniusban a következőket állította a népesség vitaminfogyasztásáról: “A legtöbb ember nem fogyaszt minden vitaminból optimális mennyiséget kizárólag táplálékkal. Egy véletlenszerű mintavétel hatékonyságának meggyőző bizonyítéka alapján minden felnőttnek ajánlott vitamintartalmú táplálék kiegészítők fogyasztása. Léteznek természetes táplálék kiegészítők? Igen!
 

MITŐL LESZ VALAMI ANTIOXIDÁNS?

Már tudjuk, hogy milyen feladatot lát el az antioxidáns, így nem nehéz kitalálni, hogy mitől jelölünk valamit ezzel a névvel. Ahhoz, hogy egy anyag antioxidánsnak minősüljön hatástalanítania kell a szabad gyököket egy elektron hozzáadásával és ennek hosszú távon is működnie kell. Vagyis: csak az lehet antioxidáns, ami néhány molekulája segítségével képes sok-sok molekulát megvédeni a káros hatásoktól.  A szervezetünk is képes előállítani ilyen anyagokat: közéjük tartozik például a kataláz, a glutation peroxidáz és a szuperoxid dizmutáz is. Ezek olyan enzimek, melyek nem termelődnek túl nagy mennyiségben, így nem képesek megvédeni szervezetünk összes sejtjét vagyis szükséges az is, hogy a táplálékkal is fogyasszunk antioxidánst.